Boost dit immunsystem efterår og vinter med denne varmende og styrkende drik. Den jager de fleste sygdomme på flugt og er med til at harmonisere vata (ayurvedisk dosha).
Drikken er effektiv mod de fleste betændelsestilstande, den er fyldt med antioxidanter og er naturens gode alternativ til antibiotika.

Varm en kop mandel/kokos/ris/soyamælk (hvad du bedst kan lide) i en gryde.
Tilsæt 1/2 tsk gurkemejepulver eller hakket frisk gurkemejerod
Tilsæt 1/2 tsk frisk ingefær (pulver er også ok)
Tilsæt lidt sort peber og en anelse kanel eller kardemomme.

Den sorte peber er vigtig! Den booster gurkemejens aktive stof curcumin til at virke op mod 1000 gange mere effektivt i kroppen!

Du kan også bruge komælk. Indierne er ikke ligeså opmærksomme på komælk, som vi er på disse breddegrader. Måske fordi al deres indtag af gurkemeje ikke udløser de samme astma- og allergisygdomme som hos os – eller måske er det fordi koen, er et helligt dyr i Indien? ?

Opvarmet mælk tilfører protein samt aminosyren tryptophan, som fremkalder en beroligende og søvndyssende fornemmelse i kroppen (udløser et naturligt morfin-lignende stof). Men vær opmærksom på, at mælk også kan provokere luftvejene, så der produceres endnu mere slim – og det kan booste kapha (ayurvedisk dosha – jeg skriver mere om ayurvediske doshas i et senere blogindlæg).

Forskningsstudier viser, at gurkemeje ikke mister sin helbredende effekt ved hverken opvarmning, kogning eller stegning.

Velbekomme – nyd det. Og pas godt på dig selv derude i kulden ?