Der er faktisk intet nyt i dette blogindlæg – ikke andet, end jeg hvert år bliver overrasket over, hvor helt vidunderligt hybenroser dufter. Og det skal naturligvis udnyttes.

Forleden klippede jeg 25 hybenroser (der er nok af dem, så jeg havde ikke dårlig samvittighed – og mange i strand- og sommerhusområder vil endda kalde dem for en invasiv art. De spreder sig i hvert fald med lynets hast – så jeg tænkte, no harm done).

Da jeg kom hjem fra Hornbæk Strand lagde jeg dem straks i en lukket beholder. Overhældte dem med demineraliseret vand og tilsatte ca. 1 tsk ren vodka. Alkoholen konserverer let og trækker duftstofferne bedre ud af roserne. Skålen satte jeg køligt.

Så har jeg holdt øje med dem hver dag. Og i dag – 4 dage efter – var roserne stadig en anelse sprøde og friske, så jeg siede dem fra, og hældte hybenrosevandet på flaske.

Nu står der en smuk facemist på mit badeværelse. De andre flasker opbevarer jeg på køl indtil brug.

Og det dufter himmelsk. Intet mindre. En mild, blid duft de fleste vil kunne lide. Jeg bruger den lige efter badet over hele kroppen og i håret. Og så i ansigtet som opfrisker i løbet af dagen.

Så vidunderlig let en måde at komme tættere på naturen.