Er der også et eller andet i dig, der har brug for en pause? At re-booste systemet, – at starte på en frisk?

I foråret 2018 fulgte jeg det mest fantastiske ernæringskursus med TCM- og ernæringsekspert Wong Kee Yew fra The Veg School i Singapore, arrangeret af yin yoga ekspert Kristine Marie Rost. En intensiv workshop med masser af inspiration til, hvordan man bedst muligt arbejder med sin ernæring i forhold til livsenergi og indre styrke – på både det biokemiske og mentale plan.

Jeg har lige siden fastet 1 dag om måneden. Jeg gør det ved Nymåne, som er en fantastisk tid til at holde en pause, at trække vejret dybt, at mærke ordentligt efter, at give slip på affaldsstoffer og gamle blokeringer og gøre klar til en ny begyndelse.
Jeg lægger det om søndagen omkring Nymåne, hvor jeg ikke skal på job.
Det er det perfekte tidspunkt for mig at trykke på OFF-knappen et øjeblik og give krop, hjerne og sjæl ro og omsorg og skabe plads til fornyet styrke. Specielt leveren får en velfortjent pause – organet, som arbejder (nogle gange knokler på højtryk) for at nedbryde affaldsstoffer, alkohol etc. samt omdanne andre stoffer til nye byggesten.

Rens ud med grapefrugt – 1 dag
Morgen – 1 stort glas friskpresset grapefrugtjuice
Frokost – 1 stort glas friskpresset grapefrugtjuice
Tidlig aften – 1 stort glas friskpresset grapefrugtjuice

Start aftenen inden med en let aftensmad, måske salat eller suppe.
Sæt energiniveauet ned til nulpunktet på dagen – og nyd din grapefrugt. Drik den langsomt, gerne over 1/2 time. Børst tænder ca. 10-30 min. efter pga. frugtens syreindhold.

Grapefrugt er optimalt rensende for leveren – også pga. af frugtens indhold af bitterstoffer.

Næste dag – start dagen med et let morgenmåltid. Bananer, A38, havregrød eller lignende. Spis normalt resten af måneden.

Hvis du ikke er glad for grapefrugt – rens ud med grøntsagsafkog – 1 dag
Morgen – 1 stort glas afkog fra broccoli
Frokost – 1 stort glas afkog fra broccoli
Tidlig aften – 1 stort glas afkog fra broccoli

Broccoli er mere basisk. Undlad at spise buketterne, drik blot afkoget, så mave og lever ikke kommer unødigt på arbejde. Du kan også bruge andre lette grøntsager i stedet for broccoli.

Suppler gerne med en afslappende/restorative yogapraksis, som blidt åbner energibanerne og sindet til ‘en ny begyndelse’. Der er Nymåne Yoga i Yogajala hver søndag omkring nymåne. Hold øje i bookingsystemet www.momoyoga.com/harmonyyoga.

Vær opmærksom på, hvis du tager visse former for medicin, at grapefrugtjuice kan indvirke på medicinen – og omsætningen af den. Forhør dig derfor hos din læge, inden du faster.