Pacini vibrationer

Paciniceller eller pacinilegemer sidder i huden og i bughulen. Man ved, at de har med vibrationer at gøre, men den seneste forskning viser, at de vibrerer og ‘lytter’ ved lavere frekvenser, end vores normale hørelse nogensinde vil kunne opfange (under 50 hz). Vi har nok brugt dem som alarmredskaber – opfange dybe lyde, som har været til fare for os. Farlige dyr, jordskælv og lignende.

En slags 6. sans?
Forskerne ved, at pacinicellerne sender signaler til thalamus i hjernen – det sted, hvor alle vores følelser samles. Og de ved nu, at ved at stimulere pacini i bughulen med lavfrekvente lyde, kan stimuleringen overdøve en række andre sanseindtryk – herunder smerte og depression.
Ja – bliv rask, glad og smertefri med lyd og musik. Det lyder næsten for godt, men hør selv den helt utrolige udsendelse på P1 (hjernekassen) med overlæge og forsker Peter Michael Neilsen – jeg skal i hvert fald følge ham! Specielt da han i den kommende tid vil undersøge pacinicellernes sammenhæng med Vagus nerven – den 10 hovednerve, som yoga og meditation direkte stimulerer, og som virker nerveberoligende, stresshæmmende og skaber indre ro/styrke.

Hør udsendelsen her:
http://www.dr.dk/p1/hjernekassen-pa-p1/hjernekassen-pa-p1-2017-05-22/

Og nyd det dybe AUM: https://open.spotify.com/track/22T9EXVk1fVDLF6LxC3E3V